Forside Generelt Sådan forbedrer du din virksomheds arbejdsmiljø

Sådan forbedrer du din virksomheds arbejdsmiljø

1154
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For at en virksomhed skal fungere optimalt, så nytter det ikke noget, at man kun kigger på de tal som står på bundlinjen hvert kvartal. Selvom de fleste virksomheders mål i sidste ende er at tjene en masse penge, så er de meget andet end økonomi. Det er nemlig mennesker som får hjulene i virksomheden til at køre rundt, og derfor kan man ikke bare ignorere deres psykiske og fysiske velvære. Arbejdsmiljøet er altså utroligt vigtigt for virksomheden, da de ansatte ikke vil kunne yde deres bedste, hvis de ikke har det godt i virksomheden. Hvis du ikke mener at arbejdsmiljøet er optimalt i din virksomhed, men ikke ved hvad du skal gøre, så kan du læse mere om arbejdsmiljøledelse her.

Opnå et bedre sammenhold med flere sociale tiltag

Det er ikke nogen hemmelighed, at arbejde for de flestes vedkommende ikke er de ansattes yndlings beskæftigelse, og det kan derfor være hårdt at skulle bruge 37 timer eller flere ugentligt på arbejdspladsen. Mennesker har behov for pauser og forfriskende oplevelser en gang imellem, så vi kan opretholde et friskt og positivt syn på vores tilværelse og vores beskæftigelse. Det kan derfor være en god idé at indføre fredagsbar hver fredag eller at holde andre sociale arrangementer, hvor de ansatte kan slappe af og bygge et bånd med hinanden.

Indret kontoret så de ansatte kan være i kontakt med hinanden

Kontorets indretning spiller en stor rolle i, hvordan de ansatte ser på virksomheden. Hvis der er tale om et mørkt og lukket lokale, kan det vække negative følelser i de ansatte. Modsat vil de fleste foretrække et åbent og lyst lokale, hvor de ansatte kan se udenfor og være i kontakt med hinanden.

Tænk på de ansattes fysiske velvære i løbet af arbejdsdagen

Der er dog ikke kun tale om psykisk velvære, men den fysiske del er også vigtig at efterkomme. Hvis de ansatte fx sidder dårligt eller har en computer som er besværlig at bruge, så vil det også skabe dårlig stemning. Man børe sørge for, at samtlige ansatte har det behageligt hele arbejdsdagen.

EFTERLAD ET SVAR