Forside Generelt Skal du starte en ny virksomhed?

Skal du starte en ny virksomhed?

1758
0
DEL
firma

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange ting at holde styr på, når man ønsker at starte en ny virksomhed. Først og fremmest skal du have den gode idé, som skal adskille din virksomhed fra konkurrenterne. Ligeledes skal du have midlerne til at få det hele startet op, da der er mange udgifter i starten. Der er enormt hård konkurrence mellem virksomheder i dag, og derfor skal der kæmpes for at få en virksomhed til at køre som smurt. Hvis du har gåpåmodet til at kæmpe for det, skal du nok få din virksomhed til at lykkes. Inden du kan gå i gang med at stifte din virksomhed, skal du overveje følgende ting:

IVS eller APS?

Når du vil stifte en ny virksomhed, skal du beslutte dig for, om du ønsker at starte et IVS eller APS. Det kan være svært at finde ud af forskellen på disse to, så her får du en forklaring. IVS står for iværksætterselskab og APS står for anpartsselskab. Hvis du ønsker at starte et anpartsselskab, kræver det, at du har 50.000 kr. at skyde i projektet til at starte med. Beløbet fungerer som en startkapital, som skal fungere som sikkerhed for dine investorer og leverandører. Hvis du derimod vælger at starte et iværksætterselskab, koster det kun 1 kr. – dog på den bekostning, at 25% af selskabets overskud skal spares op, indtil de 50.000 kr. er nået. Hvis du ikke har 50.000 kr. til rådighed når du starter din virksomhed, kan du vælge at oprette et IVS. Ved at vælge at gøre sit firma til APS, vil samarbejdspartnere og kunder opfatte dit firma som værende mere sikkert, da der er kapitalsikkerhed, hvis noget skulle gå galt. Du bør undersøge, hvor risikofyldt din branche er, inden du stifter virksomheden. Hvis der er stor risiko, bør du stifte et APS, da det skaber større sikkerhed for dine kunder, og hermed vil flere turde at handle med dig, selvom du er ny på markedet. Læs mere om IVS og APS her.