Forside Generelt Skab forandring med adfærdsdesign

Skab forandring med adfærdsdesign

878
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange mennesker har igennem de sidste par år hørt om begrebet ”nudging”. ”Nudging” er kort sagt de ting omkring os, der får os til at ændre vores adfærd i en given situation. Et oplagt eksempel i disse pandemi-tider, er markeringer på gågaden, eller i storcenteret, som får os til at holde til højre, og dermed undgå at gå ind i andre. Et andet eksempel er skiltet, der minder os om at tjekke ud med vores rejsekort. Disse er blot små og få eksempler, og ”nudging” er egentlig en lille del af det, der kaldes adfærdsdesign. Adfærdsdesign handler meget kort sagt om at påvirke menneskers adfærd ved at designe de omgivelser, der omgiver dem på en måde, der får dem til at træffe de mest hensigtsmæssige valg.

Uddan dig som adfærdsdesigner

Adfærdsdesign handler grundlæggende om, at få folk til at ændre adfærd. Det er ikke så enkelt som det måske lyder, og derfor har bro designet uddannelsen til dig, der ønsker hjælp med at påvirke folks adfærd. Bro arbejder med organisationsudvikling, kommunikation, og adfærdsdesign. Bro er eksperter i alle tre dele, og hjælper med at skabe den konkrete forandring du leder efter.

Måske er du leder, og mangler værktøjer til at omsætte strategier til konkret handling, eller måske har du på anden måde behov for, at mennesker skal bruge en bestemt tilgang, et system eller en proces på en bestemt måde. I så fald er en adfærdspsykologi uddannelse som adfærdsdesigner, med stor sandsynlighed det rette valg for dig. 

En uddannelse for alle

Uddannelsen strækker sig over 7 hele dage, og kræver lidt forberedelse før hvert modul. På holdet vil du finde mennesker fra forskellige brancher, som alle er på jagt efter inspiration til at få folk til at ændre adfærd. Uddannelsen formidler 60 års forskning, dog kogt ned til en anvendelig bouillonterning af teknikker til at forstå, og ændre adfærd. Der vil både være en teoretisk del, der handler om at forstå den teoretiske viden, der ligger til grund for feltet, samt en praktisk anvendelig del, hvor du lærer at anvende det du har lært. Der vil være masser af cases, og du får god chance for at bringe dine egne udfordringer i spil. Det er selvfølgelig muligt at kontakte bro, hvis nu datoerne passer dårligt, du mangler gode argumenter til din chef for, at du skal have uddannelsen, eller du bare gerne vil have mere information.