Forside Generelt Skab et godt arbejdsmiljø for dig selv og dine kollegaer

Skab et godt arbejdsmiljø for dig selv og dine kollegaer

418
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du tilbringer mange timer på arbejdet om dagen, og derfor er det også vigtigt, at du har det godt der. Der skal flere elementer til for, at du har det godt og føler dig tilpas, når du er på arbejde. Det omhandler både et socialt godt miljø, fysiske gode rammer og at du selv er tilpas. Har du det ikke godt på din arbejdsplads, vil det gå ud over din arbejdsmoral og det stykke arbejde, som du leverer i hverdagen.

Hav nogle gode fysiske rammer på arbejdspladsen

Det kan lyde meget banalt, men at sidde godt på arbejdet, er utrolig vigtigt for kroppen. Arbejder du på kontor, skal du bruge mange timer siddende foran en computer på samme plads. Derfor er det vigtigt, at du både har en god stol og et godt skrivebord, så du kan holde ud til at sidde i samme position det meste af dagen. Sidder du ikke godt, kan det give fysiske skavanker, som er irriterende at bøvle med. Et skrivebord som kan hæves og sænkes, kan også gøre underværker. Det gør nemlig, at du har mulighed for at stå op i løbet af dagen. Det kan være rart at skifte position, så du har mulighed for at bevæge dig lidt mere. Derudover er gode faciliteter som en kaffemaskine, en kantine og gode toiletter optimale for en god oplevelse på arbejdet. I den forbindelse skal der også være nogle mødelokaler, hvor du kan gå ind og få ro. Dette er især oplagt på de kontorer, hvor der er meget åbent, og hvor alle sidder i samme lokale.

Hav et godt forhold til dine kollegaer

Ved at have et sundt, godt og professionelt forhold til dine kollegaer, vil samarbejdet blive langt bedre. Selvfølgelig kan du godt få venner på kontoret, men det er især også vigtigt, at I på et professionelt plan, har det godt sammen. Det skaber nemlig gode resultater på arbejdet. Derudover ser du mere frem til at komme på arbejde, hvis du har nogle gode kollegaer at snakke med, og som byder dig velkommen med et smil, når du møder ind om morgenen. Dertil er det rart at kunne snakke med nogle i pauserne og i kantinen. Det giver nemlig større overskud, som du så kan bruge, når du går tilbage til din plads.

Sørg for at du ikke har hovedpine på arbejdet

Der er ikke noget værre end at have hovedpine på arbejdet. Det gør, at du bliver mindre fokuseret og demotiveret, hvilket er uholdbart i længden. En af grundene til hovedpine kan være, at du bruger for meget energi til at læse på computeren. Det kan skyldes, at du ikke kan se ordentligt på skærmen. Her kan det være utrolig oplagt at få skærmbriller. Læs mere om skærmbriller, så du finder de helt rigtige, som passer til dine behov på arbejdet. Det vil give dig overskud til at præstere bedre på arbejde, og medvirker også til, at du ikke skal gå hjem med hovedpine hver dag.

EFTERLAD ET SVAR