Forside Sundhed Sådan overkommer du overdreven dissociation

Sådan overkommer du overdreven dissociation

838
0
DEL
dissociation

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du lider af dissociation er der heldigvis hjælp at hente. Her er tre tips til, hvordan du kan afhjælpe dine symptomer, og være mere til stede i dit liv.

Få en fast rutine med meditation

Meditation hjælper dig med at være til stede i nuet, og træner dig i at mærke din krop, så du har et fast anker for din bevidsthed, når den begynder at flyde ud i dissociation. Det er dog ikke nok bare at meditere en gang imellem. Meditation er en træningssag, der skal arbejdes lidt på hver eneste dag. Derfor er det en god idé at få en fast rutine, hvor du mediterer et bestemt antal miutter hver dag. Mediationen kan gøres til en del af din morgenstund, til et aftenritual, eller den kan bare være noget, du fletter ind, når du lige har et hul i din hverdag.

Motionér hver dag

Når du motionerer, styrker du dit mentale helbred, og du bliver bedre til at være tilstedeværende. Du bliver også i generelt bedre humør, hvilket mindsker sandsynligheden for, at du begynder at flygte fra ubehagelige følelser gennem dissociation. Derfor er det helt essentielt at motionere hver dag. Du kan eksperimentere med, hvilke typer af motion, du godt kan lide. Hvis du finder en måde at bevæge dig på, som du holder af, bliver det lettere at holde rutinen.

Gå i terapi hos en proffessionel

Mange mennesker, der lider af dissociation, gør det fordi de har nogle ar på sjælen, som de fjerner sig fra mentalt når de dissocierer. Derfor kan det afhjælpe dissociation af gå i terapi for at arbejde med nogle af de psykisk problemer som gør ondt, og som i mange tilfælde forårsager disociationen.