Forside Generelt Millionbøde til PostDanmark for langsom post

Millionbøde til PostDanmark for langsom post

2228
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er en lille række ting, der kan få tusinde af danskere til at brokke sig, det er SKAT, DSB og PostDanmark, og nu har sidstnævnte fået en over næsen. De har nemlig modtaget en bøde på 2,5 millioner for ikke at have kunne leve op til kvalitetskravene, der er i forhold til omdeling af breve.

86.8% af brevene er iflg PostDanmark nået frem til tiden, og selvom det måske lyder som et rimelig højt tal, så stemmer det ikke overens med de 93%, der er aftalt, og derfor har de altså nu modtaget en bøde på 2.5 millioner jvf en Postloven, der gør det muligt at pålægge bøder som følge af forsinkelser.

Der er da heller ikke nogen tvivl om, at dette er et kæmpe problem for PostDanmark såvel som for mange butiksejere, der er afhængige af at deres varer kommer frem til tiden for deres kunder.

Der er mange butikker, der som nedenstående eksempel fra Dr. Adams der sælger modetøj, lover levering inden for 1-3 hverdage, og hvis de ikke kan stole på at PostDanmark kan gøre dette, er nødsaget til at kigge efter alternativer som GLS, DHL, Danske Fragtmænd, Bring og lignende.

Bøden som PostDanmark har fået er dog kun omhandlende A-Breve og ikke pakker, og generelt er bøden næppe noget der får den helt store betydning. Den er nemlig baseret på årets første 6 måneder, pr. juli 2016 afskaffede PostDanmark nemlig A-breve, og det er derfor ikke længere aktuelt. Den gang droppede PostDanmark nemlig den såkaldte 1-dags regel, der betød at breve skulle være fremme inden for en dag, hvis de blev sendt som A-post.

Med bøden er der dog statueret et eksempel, der viser, at man kan få bøder, hvis man ikke overholder fristerne.