Forside Sundhed Kendt øjenlæge taler for akupunktur

Kendt øjenlæge taler for akupunktur

3365
0
DEL
akupunktur

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Overlæge Niels Vesti Nielsen, er en af danmarks dygtigste øjenlæger på Rigshospitalet, han udtaler sig til acunova.dk, om akupunkturens virkning på AMD. Førende akupunktør John Boel har haft en snak med overlægen, og får hans svar på hvordan akupunktur kan være med til at helbrede øjensygdomme.

Den alternative behandlingsform, akupunktur har svært ved at blive accepteret på landet hospitaler, men flere og flere får øjnene op for behandlingsformen. Det drejer sig både om behandlingen af AMD, grøn stær og andre øjenlidelser, som der ses store fremgange med akupunktur. John Boel og overlæge Niels Vesti har igennem i en længere årrække haft flere fælles patienter, og har fundet ud af at de komplementere hinanden rigtig godt ved forskellige øjenbehandlinger. Samarbejdet fungere ved at, når overlægen Niels, har behandlet en patient, kan akupunktur fremme processen, hvis det kombineres rigtig. Niels Vesti Nielsen er en af de eneste i danmark som kan udføre en operation, som en AMD patient kan få gavn af. Efterfølgende kan akupunktur forstærke effekten, på de forbedringer nogle af patienterne har. Niels er kendt for at kunne forklare patienterne hvad der sker ved en øjenoperation og hvordan øjet reagere.

Danskere rammes af AMD

AMD er en almen kendt betegnelse for det man tidligere kaldte for øjenforkalkning. AMD er i dag den primære skyld i læseblindhed for op mod 15.000 danskere hvert år. Den såkaldte våde form udvikler sig så hurtigt, at patienten mister læsesynet i løbet af meget kort tid. Hvis du kan genkende at dit syn begynder at blive sløret, og du ikke kan fokusere, hvis du f.eks ser fjernsyn. Måden man får konstateret AMD på, er hvis det syn ikke kan fokusere på de enkelte ting, men sagten se tingene uden om. Dog i sløret tilstand. Hvis du føler at det svigter med synet, handler det om at tage til lægen straks, da hvis AMD opdages tidligt i forløbet, nemmere kan helbredes.