Forside Generelt Kan corona være en arbejdsskade?

Kan corona være en arbejdsskade?

1359
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Corona virussen eller Covid 19, som den også hedder, har ramt Danmark og resten af verden som et godstog. Selvom vi troede at vi levede i en stabil verden, hvor noget så simpelt som en virus ikke var noget man skulle frygte i vores del af verden. Det har dog vist sig ikke at være tilfældet, og erhvervslivet er ramt ekstremt hårdt. Mange virksomheder er blevet tvunget til at lukke ned, andre har måtte sende deres medarbejdere hjem og andre har mistet hele eller store dele af deres omsætning.

Det har med andre ord været et rigtigt dyrt bekendtskab indtil videre, og der er ikke meget der tyder på, at det vender lige med det samme. Landet begynder at åbne lidt om, men det er langt fra normale tilstande. En af de udgifter der kan komme mange af i den kommende tid, er arbejdsskader i forbindelse med corona.

Som udgangspunkt er det IKKE en arbejdsskade at blive smittet med corona, men i nogle tilfælde kan det alligevel godt betegnes som det, enten som en arbejdsulykke eller som en erhvervssygdom. Da hele denne tid er fyldt med ubekendte er det umuligt at sige, hvem der kommer til at blive draget til ansvar, hvem der skal betale, og hvor store erstatninger der kan komme på tale. Arbejdskade advokater kan i hvert fald godt komme på overarbejde, når alt dette er ovre på et tidspunkt.

Få det meldt til forsikring

Uanset om man er ansat eller man er arbejdsgiver, er det ekstremt vigtigt at få meldt eventuel smitte til forsikringsselskabet med det samme. Det er også helt essentielt, at der skal være tale om en reel smitte, og det er altså ikke nok med symptomer og formodninger.