Forside Generelt Jyder får større firmagaver

Jyder får større firmagaver

2682
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Julen er lige om hjørnet, og det er tid til at købe julegaver til venner og familie. Hvis du sidder som virksomhedsejer, er det også nu der skal købes gaver til de ansatte, hvor din virksomhed ellers giver gaver – og det gør omkring 90% af alle danske virksomheder.

Der er netop blevet lavet en undersøgelse omkring firmajulegaver, som du kan læse på business.dk, og denne viser måske lidt overraskende, at jyder og fynboer får større firmajulegaver end sjællændere, i gennemsnit er gaverne 9% mindre på Sjælland end i resten af landet. I gennemsnit giver firmaerne gaver for 547 kroner. Der er ikke nogen yderligere forklaring på, hvorfor sjællandske virksomheder giver mindre gaver end deres kollegaer rundt om i landet.

Undersøgelsen viser også, at det ikke så meget handler om, hvor meget gaven koster, men mere at de bliver anerkendt for deres arbejde. Julegaver er for nogle virksomheder en sur pligt og noget der bare skal gives, mens andre nyder at forkæle deres ansatte lidt og rent faktisk tænke på, hvad de vil blive glade for, og ikke bare hvad der er nemt og bekvemt for virksomheden.

Man kan ligeledes læse i undersøgelsen, at noget af det der hitter er gaver, hvor medarbejderne selv får lov til at vælge. Dette er dog naturligvis lidt af et besvær, hvis der der er mange hunderede ansatte, hvilket hurtigt kan give et stort overarbejde for bogholderen.

Blandt de gaver der hitter blandt danske ansatte finder man eksempelvis dansk design, hvilket de kan mærke hos butikker som Livingshop (se mere her) – der er en dansk webshop der netop er specialiseret i dansk design.

Vi mærker altid en stærk stigning i efterspørgslen af julegaver til firmaer fra midten af november og hen til starten af december, hvor mange ejere tit spørger om det samme: Hvad er populært i år”.

Dette betyder også, at rigtig mange firmagaver, der bliver givet, er de samme i forskellige virksomheder.