Forside Dansk Økonomi Joachim B. Olsen vil fjerne aktieskat

Joachim B. Olsen vil fjerne aktieskat

2809
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Finansordfører fra Liberal Alliance er henrykt over muligheden for, at danskerne kan investere deres formue i aktiemarkederne. Men danskernes nye favoritinvestering i ETF  – bedre kendt som Exchange-Traded Funds – bliver brandbeskattet i følge Joachim B. Olsen, og det er ikke fair.

Hvad er ETF?

Først og fremmest skal vi, for at kunne forholde os til Joachmin B. Olsens anklager, have indsigt i, hvad en ETF egentlig er. Og finansordføreren forklarer det faktisk rigtig fint selv.

ETF er i følge Joachim B. Olsen smarte fordi, man som investor slipper med gebyersatser på omkring 0.1-0.2 procent, mod de 1-3 procent, som formueforvaltere klassisk tager i gebyr. ETF’er er nemlig aktier, som følger et marked fremfor en virksomhed. Man kan altså som dansker investere i verdensindekset S&P500 eller i danmarks C20 indeks. Går det samlet set godt, går det godt for din ETF, og det er smart, når man kombinerer dette med den lave håndteringspris.

Man får altså afkast af selve markedet, minimerer risikoen for at et firma fejler, og så spreder man sin investering gennem én aktie.

SKAT ødelægger investeringen

Joachim B. Olsen mener dog også, at fordelen for danskerne stopper lige der. For det danske skattesystem er ikke gearet til håndtering af EFT-investeringer, og det er en skam for danskernes formue – i hvertfald hvad hvis man spørger Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen harcelerer mod de nuværende skatteregler, hvor danskerne kan risikere at skulle betale godt 37% af de første 40.000 kr, men der kun betales 27 % på normale aktiegevinster. Generelt er beskatningen på ETF’er generelt urimelig i følge Joachim B. Olsen.

Genrelt oplever man i den offentlige debat, at Joachim B. Olsen og Liberal Alliance kører med en meget liberal skattepolitik, som ofte får sat store initiativer i gang, men sjældent realiseres. Med en svækket mindretals regering er det også tvivlsomt, at dette initiativ gennemføres. Erhvervs-nyt.dk følger sagen nært.