Forside Generelt Har I styr på sikkerheden?

Har I styr på sikkerheden?

2354
0
DEL
Sikkerhed

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Uanset om din virksomhed har 2 eller 2000 ansatte, kan I komme ud i farlige situationer. Derfor er det meget vigtigt, at I har styr på sikkerheden. Afhængigt af jeres branche kan jeres behov være meget forskellige, og medarbejderne er ikke trænet til at klare alle farlige situationer.

De to farligste typer ulykker, I kan komme ud for, er formentlig brandulykker og personulykker. Derfor skal I som minimum have styr på brandbekæmpelse og personsikkerhed.

Brandbekæmpelse

Brande kan opstå stort set alle steder, og ligesom andre ulykker er de uventede. Hvis I arbejder med olie, gas, krudt, papir eller andre former for meget brandbare materialer, er I især i farezonen for meget store og farlige brande. Køkkener, institutioner og helt almindelige kontorer er dog også udsatte. Fælles for alle er, at en brand både kan koste rigtig dyrt på bundlinjen og faktisk kan koste menneskeliv.

Derfor er det meget vigtigt, at alle i virksomheden er forberedt på at håndtere en brand i lige netop jeres virksomhed. En god idé kan være at have et årligt kursus i brandbekæmpelse, som I for eksempel kan tage ved Falck Safety. Et kursus kan skræddersyes til jeres virksomhed, så I lærer at håndtere brande i lige netop den type materialer og maskiner, I arbejder med.

Personsikkerhed

Personulykker kan ske i alle typer virksomheder på alle tidspunkter. I nogle virksomheder er faren større end i andre, og der kan det være liv og lemmer, medarbejderne sætter på spil. Personulykker kan dog også være mere almindelige køkkenulykker og lignende, så de fleste virksomheder vil have godt af et kursus i personsikkerhed. Det udbyder virksomheder som Falck også, så I kan eventuelt kombinere kurserne.

Når medarbejderne er klædt på til at håndtere farlige situationer, giver det en mere tryg hverdag. Samtidig kommer både medarbejdere og jeres omdømme bedre ud af en krise, hvis ledelsen viser handlekraft og omsorg for medarbejderne. Og det gør I netop ved at klæde dem på til at forebygge og håndtere farlige situationer.