Forside Generelt Globalt hackerangreb nedlægger Mærsks hjemmesider

Globalt hackerangreb nedlægger Mærsks hjemmesider

2224
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Et globalt hackerangreb kaldet Petya har nedlagt Mærsks hjemmesider. For at åbne op for adgangen forlanger hackere en løsesum.

Flere af Mærsks hjemmesider er ramt af et globalt hackerangreb, der kaldes for Petya. Det er en såkaldt ransomware, og der er endnu ikke skabt et overblik over, hvilket omfang hjemmesiderne er skadet i. Det er dog ikke på dansk grund, men i Venezuela, Storbritannien og Panama, der er sket et angreb. Mange er derfor lukket ude af deres systemer.

Hackerne forlanger en løsesum

Angrebet sker i kølvandet på et større hackerangreb, der har været med til at lægge mange organisationer, virksomheder og institutioner ned. Det blev kaldt for WannaCry, og fungerede på samme måde: Alle filer bliver krypterede, indtil der bliver indbetalt en løsesum svarende til omkring 2000 kr. i form af Bitcoins. Gøres dette ikke, bliver filerne permanent slettet — og de skal altså betales indenfor en bestemt tidsperiode.

Det kan også ske for dig

Dette hackerangreb er dog ikke udelukkende et angreb, der går efter virksomheder, organisationer og institutioner. Der findes også tilfælde, hvor privatpersoner er blevet angrebet — og her er vilkårene altså de samme. Hvis du vil være fri for dette, bliver du nødt til at indbetale en løsesum

Men hvad kan du så gøre, hvis du vil undgå at blive inficeret? Det bedste, du kan gøre, hvis du vil undgå dette, er, at du skal installere et antivirusprogram fra Chili Security, McAfee eller ander udbydere.

Samtidig bør du være varsom, når du færdes på nettet. Lad være med at klikke dig ind på suspekte hjemmesider, åbne mails, hvor du ikke kende afsenderen og så videre. Brug din sunde fornuft og lad være med at være naiv, når du surfer rundt på nettet. Det samme gælder links på Facebook.

Hvis du er interesseret i at finde mere information omkring, hvordan du undgår, at dine enheder inficeres med virus, kan du tage et kig på denne artikel.