Forside Generelt Fra studerende til jobsøgende

Fra studerende til jobsøgende

839
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke en dans på roser at blive voksen. Det medfører en masse ansvar, som både gør livet godt og spændende – men også hårdt og uoverskueligt til tider. Af grundlæggende vigtighed er levevis og karriere. Få masser af inspiration til at skrive den gode ansøgning på internettet. Sådan kan du komme på forkant med din jobsøgningsproces, og være heldig hurtigt at score det job, du altid har drømt om – eller det job, du opdager eksistensen af, mens du er i en fase af research.

Fokuser på dine styrker

Når man som studerende eller nyuddannet begynder at skimte jobopslag og læse alle de ønsker, arbejdsgivere har til deres kommende medarbejdere, kan det desværre være en udfordring at føle sig god nok. Typisk bliver der i opslagene beskrevet en person, der både skal være initiativrig, være omstillingsparat og have masser af erfaring på jobmarkedet.

Det store problem er blot, at de færreste nyuddannede har haft muligheden for at skrabe al den erfaring sammen i deres studietid. Ja, der er nogle, der simpelthen har haft det perfekte studiejob. Et studiejob, som gav dem en god håndfuld indsigt i deres specifikke branche og de opgaver, der typisk er at løse i deres drømmejob. Men mange mennesker ved ikke engang, hvad deres drømmejob er, før de er langt ude på den anden side af studielivet.

Fokuser derfor på dig, dine kompetencer, og de erfaringer, du naturligt har gjort dig i dit liv – både privat og professionelt. Fokuser på, hvad du er god til, og hvilke arbejdsopgaver, du mærker glæde ved at løse. Fokuser på dine styrker, og søg det job, du føler for, uanset hvor lidt, du lever op til arbejdsgivernes ønskeliste over urimeligt mange kvalifikationer. Det skal nok komme en skønne dag, at du lander på en hylde, der føles rigtig for dig.

Enhver erfaring er et skridt på vejen

Som ungt menneske er det desværre rigtig nemt at lade sig opsluge af tanken om, at alt skal være perfekt. Der er generelt så mange krav, at leve op til, og så meget man bør og skal. Derfor kan det være nødvendigt at holde fast i, at ingen mennesker er identiske. Det er helt individuelt, hvad der føles godt – også når det gælder beskæftigelse. Forsøg at have dig selv med, når du søger jobs. Mærk efter, og husk, at alle erfaringer fortæller noget om, hvad du kan lide og ikke kan lide.