Forside Virksomheder Få styr på IT i din virksomhed

Få styr på IT i din virksomhed

1173
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er vist ikke længere nogen, der kan nægte, at internettet og computere er kommet for at blive. Det gælder ikke mindst i en erhvervskontekst, hvor den digitale infrastruktur er blevet fuldstændig central for at kunne overleve som virksomhed. Møder arrangeres online, alt gemmes i store databaser, og sågar kunderne og salget findes i stadig højere grad på internettet. 

Undgå flaskehalse

Det betyder dog også, at IT for mange er blevet en akilleshæl, som de færreste forstår sig på. Man kan måske godt bruge sin computer i det omfang den kan hjælpe en med arbejdet, men så snart der sker noget uventet, har man brug for udefrakommende hjælp. Som leder for en virksomhed eller en afdeling med et stort, eller bare moderat, digitalt fokus og en afhængighed af gode, funktionelle computere, er det således din fremmeste opgave at sørge for IT-hjælp. Ellers kan de mange problemer med computere, der ellers uvægerligt vil opstå, udvikle sig til flaskehalse for hele arbejdspladsen.

Derfor er enhver virksomhed altså snart nødt til at have mindst en IT-konsulent med på holdet. En IT-konsulent kan naturligvis bruges til meget i nutidens digitale erhvervsverden, men vedkommende er utvivlsomt mest værdifuld i en krisesituation, hvorfor for mange IT-konsulenter kan lede til unødvendigt store lønudgifter. Derfor kan I i stedet med fordel benytte jer af et IT vikarbureau. Et IT vikarbureau er nemlig en mængde IT kyndige medarbejdere, I kan trække på, hvis jeres ansatte IT konsulent er syg eller bare har for meget at se til. Finder I et IT vikarbureau, I stoler på, kan det altså lede til en meget efterspurgt fleksibilitet på det område.

Sæt dig selv ind i sagerne

Derudover kan det dog også sagtens svare sig for dig og andre medlemmer af ledelsen at blive en smule mere bekendte med de IT-systemer i bruger. I skal helst have en større og mere alsidig viden, end de medarbejdere, der bare bruger en lille del af programmerne til deres daglige gøremål. På den måde kan I nemlig langt hurtigere og nemmere diagnosticere et problem, finde løsninger og spekulere i, hvad fremtiden kan og bør bringe. Derudover betyder det selvfølgelig også bare, at dine IT-konsulenter eller et eventuelt IT vikarbureau ikke kan løbe om hjørner med dig. Så er der i hvert fald lidt bedre styr på IT i din virksomhed