Forside Energi Det rette lys

Det rette lys

1971
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er vigtigt at have det rette lys på en arbejdsplads. Lys kan nemlig have en stor indvirkning på dine medarbejdere. Hvis der mangler lys eller det er meget dæmpet, så kan det ende med, at dine medarbejdere bliver meget trætte. Lyset har også en betydning for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. Dårlige lysforhold kan nemlig betyde hovedpine, træthed osv. Derfor har det også konsekvenser for produktiviteten. Du kan læse mere om dette her.

Naturligt eller kunstigt lys

Du kan både sørge for lys gennem naturligt lys og kunstigt lys. Med naturligt lys menes der store vinduer, som gør at lyset kommer ind i rummet. Det betyder dog ikke, at du kan slippe for kunstigt lys, da vi har meget mørke vinterperioder i Danmark. Der er derfor brug for kunstigt lys uanset hvad. Det kan dog være dele af virksomheden, hvor der ikke er de store muligheder for naturligt lys. Her er det selvfølgelig ekstra vigtigt, at I har det rette kunstige lys.

For at få det mest optimale lys, så du køber LED pærer til hele virksomheden. Grunden til dette er, at der også følger en række fordele med ved LED pærer. LED pærer er nemlig 8-10 gange mere effektive pr watt end tilsvarende almindelige pærer, hvilket betyder, at du sparer en masse penge til strøm. Derudover har LED pærer også en længere levetid og holdbarhed generelt. De er nemlig langt mindre følsomme overfor rystelser og kan bedre tåle at blive tændt/slukket mange gange. LED pærer arbejder ved langt lavere temperaturer end almindelige pærer, hvilket betyder at de også har en mindre risiko for at bryde i brand. LED pærer tænder med det samme på fuld styrke, så du skal ikke vente 5-10 min på at opnå god belysning. Dette er altså blot nogle af fordelene ved LED pærer. Der findes flere end allerede nævnt. Du kan købe LED pærer lige her.