Forside Dansk Økonomi Der er gang i Nordjylland

Der er gang i Nordjylland

2328
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er efterhånden et stykke tid siden at finanskrisen virkelig kradsede og ingen turde låne penge, eller låne penge ud for den sags skyld. Krisen er efterhånden heldigvis et stykke bag os, og der er generelt rigtig godt gang i økonomien i Danmark, hvilket ikke mindst kan mærkes i produktionsvirksomheder, hvor der igen bliver produceret på livet løs.

En af de virsomheder, der har kunne mærke at der er godt gang i erhvervslivet er Fyns Kran Udstyr eller bare FKU, der trods navnet ikke kun har hjemme på Fyn, men også har afdelinger rundt om i landet. Især i Nordjylland har deres afdelinger mærket en stigende efterspørgsel. Rent faktisk har efterspørgslen været så markant, at FKU der blandt andet sælger svingkrane, har valgt at lægge maskinfabrikken LEHAKA ind under FKU. LEHAKA har i et stykke tid været en del af FKU, men nu kommer den ind under navnet, for at styrke positionen på det jyske marked.

Carsten Møller Sørensen der er CEO i firmaet, udtaler til deres egen hjemmeside “Det nordjyske marked udvikler sig i en gunstig retning for os, og vi oplever fortsat voksende efterspørgsel fra alle markedssegmenter i Nordjylland. Ved at samle kræfterne og investere i de nye faciliteter kan vi bedre understøtte den stigende efterspørgsel fra vores kunder. De vil opleve hurtige leverancer, effektiv service og få meget bedre muligheder for at få hurtigere test og eftersyn af løfteudstyr.”

Det er langt fra kun FKU der oplever at stigende aktivitetsniveau i Nordjylland, hvor udviklingen lader til at gå lidt stærkere end i resten af landet. I hvert fald er der flere brancher der melder om stigende efterspørgsel fra det nordjyske, ligesom der er mange ledige stillinger i regionen, i produktionsfagene, en branche der ellers tidligere har været meget hårdt ramt af krisen.