Forside Generelt De mange ting man skal vide når man starter en virksomhed

De mange ting man skal vide når man starter en virksomhed

566
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er rigtig mange ting man lige pludselig skal lære og sætte sig ind i, hvis man gerne vil i gang med at være firmaejer. Det kan være svært at vide det hele på forhånd og derfor har vi i denne artikel sammenlistet nogle af de ting, som du i hvert fald skal sætte sig ind i, når du vælger at starte en virksomhed.

Identitet og det juridiske

Det er først og fremmest vigtigt at du får styr på det juridiske af det at eje en virksomhed og får oprettet den korrekt. Det gør du blandt andet ved at få lavet et CVR-nummer. Det er som regel noget, som man kan søge om ganske nemt på nettet. Prøv at tage et kig på nettet og se om du selv kan finde ud af det. Ellers kan du meget hurtigt lære mere ved at kontakte din kommune. De kan sende dig videre til den rette instans, så du kan få dig registreret i en fart.

Det kan også blive aktuelt at få lavet en LEI-kode. Hvad er LEI?, er måske et spørgsmål som du stiller dig selv. Det er blandt andet noget, som du kan spørge din økonomiske rådgiver om. Det er altid en god ide at have sådan en på sidelinjen, hvis der er råd til det, så du er sikker på, at alt bliver gjort helt korrekt.

Det økonomiske

Derudover skal der også være styr på det økonomiske i en virksomhed og her kan der også være rigtig meget at lære. Det er lidt noget andet at styre en firmaøkonomi end det er at styre ens personlige økonomi, da den ofte kan være mere kompliceret. Derudover er der også pludselig nogle helt andre regler, som man skal tage stilling til. Og lovgivningen på området ændrer sig også hele tiden.

Der er en del kurser, som man kan tage på, som kan lære en det mest basale indenfor det at administrere en firmaøkonomi. Dem kan du blandt andet finde gennem din fagforening eller a-kasse. Men nogle gange afholder den enkelte kommune også nogle gode kurser, som du kan deltage i. Det er derfor også en god ide at undersøge med jævne mellemrum.

Derudover kan det blot være en god ide at hyre en bogholder, som kan hjælpe dig med at holde styr på de løbende udgifter. Efterhånden som firmaet vokser sig større, så får du jo rigeligt med andre ting at se til.