Forside Generelt 70.000 nye kunder skaber lange køer

70.000 nye kunder skaber lange køer

2735
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis en branche pludselig får en masse nye potentielle kunder, skaber det naturligvis mulighed for en stigende omsætning, men derudover er der også en god chance for at det skaber en masse kø og øget efterspørgsel, hvis udbudet altså ikke stiger voldsomt.

Dette er lige præcis hvad de danske køreskoler oplever lige i øjeblikket. Fra 1. januar blev det nemlig muligt for 17. årige at tage kørekort, og med ca. 70.000 borgere her i landet der er 17 år, er der altså pludselig 70.000 nye potentielle kunder, der er interesseret i at tage et kørekort.

Kø til prøverne

Køreskoler de store byer som København og Århus kan især mærke den stigende efterspørgsel, og som du kan se på Tip Top Trafiks hjemmeside, der både har afdelinger i København og Århus, så er der allerede rigtig mange hold der er udsolgte, og de mange unge der gerne vil have et kørekort må altså væbne sig med tålmodighed.

Det er dog langt fra kun køreskolerne, der er flaskehals for at få et kørekort. Det er nemlig især ved køreprøverne at de helt store problemer opstår, både teoriprøverne og de egentlige køreprøver er nemlig udsat for et voldsomt pres, hvilket giver lang ventetid på at kunne komme gennem forløbet og rent faktisk få sit kørekort.

I hovedstaden er det ikke unormalt, at en elev kan komme til at vente mellem 4 og 6 uger på at kunne komme til prøve, selvom undervisningen er overstået, og eleven egentlig er klar til at gå til prøve. Dette kan dog også betyde, at køreskolerne får en ekstraomsætning, da mange elever vil være tilbøjelige til at tage en ekstra køretime eller to for at holde det ved lige.

Alt andet lige vil køreskolerne dog være meget mere interesseret i, at eleverne kommer så hurtigt som muligt gennem forløbet, så de kan få startet nye hold op.

Det er politiet der i de fleste tilfælde bliver en hæmsko, da de ikke har ressourcerne til at afholde prøverne, da deres tid er blevet prioriteret anderledes fra politisk hold. Justitsministeriet har bedt om en redegørelse fra Rigspolitiet om hvordan problemet kan løses, men hvad der reelt kommer til at ske, må tiden vise.